Bentley-t már Budapesten is lehet rendelni
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Néhány napja már Budapesten is van márkakereskedése a Bentley-nek. A jövőre 100 éves brit gyártó a luxus minden eddiginél magasabb szintjét nyújtja, és ezt tükrözi az újonnan nyílt bemutatóterme is.

A kilencvenes évek óta újra lehet márkakereskedésből Bentley-t vásárolni Magyarországon, néhány napja nyílt meg a budapesti bemutatóterem. A régi szalon nem hivatalos képviselet volt, az eltelt idő alatt pedig rengeteget változott a márka, akkor még a Rolls-Royce testvére volt idejétmúlt modellekkel, mára pedig a hagyományőrzés, a high-tech és a sportos elegancia keveredik a legújabb típusokban.

Két éve merült fel az ötlete a hazai képviseletnek, és nem kellett sokat gondolkodni rajta, hogy belevágjanak. Az importőr ugyanaz a Porsche Inter Auto Hungaria, mint a Porsche sportautóknak, a bemutatóterem is annak szomszédságában épült fel a Szerémi úton. 180 négyzetméteres méretével nem mondható nagynak, de két autó elfér, és ez éppen elegendő.

A magyarországi kereskedés a legjobb időpontban csatlakozott, a Bentley éppen növekedőben van.

Most újult meg a Continental GT, a kabrióváltozatát éppen néhány napja mutatták be, és már ott volt az egyik példány a szalonban.

Mulsanne néven fényűző limuzint is kínálnak, akár nyújtott tengelytávval is, de a legnagyobb érdeklődés a Bentaygát övezi, a szabadidő-terepjáróval új területre lépett a márka.

Az egykori testvérmodell Rolls-Royce konzervatív modelljeitől

de ez sosem tolakodó. Kiváló példa erre az új Continental GT középkonzolja, ahol az érintőképernyő gombnyomásra befordítható, és hagyományos számlapos műszerek vagy faburkolat kerülhet a helyére. A Le Mans-i győzelmekkel övezett sportos múlt is tovább él az autókban.

A Bentley attól is exkluzívnak számít, hogy több a vevő, mint az autó, és a hazai importőrnél is meglepődtek, amikor a bejelentés hírére megjelentek a hazai érdeklődők. A nekünk szánt mennyiség 15 autó egy évben, 2018-ban ezt bemutatóterem nélkül is sikerült eladni, és a jövő évi mennyiség felét is lekötötték,

Még a növekedéssel együtt is kis sorozatú gyártóról van szó, hiszen míg a szomszédos bemutatóteremben árult Porschénél 200 ezer autót állítanak elő egy évben, addig a Bentley esetén ez a szám 10 ezer.

A bemutatóterem mellett hamarosan a szerviz is megnyílik, és a márkának is nagy tervei vannak.

Az új Continental GT után érkezik a vele közös alapokra épülő Flying Spur limuzin utódja, ami több téren is meglepetést jelent majd, és a Bentayga is elérhető lesz zöld rendszámos, konnektorról tölthető hibrid kivitelben, amire már most többen várnak a magyar vevők közt.

(Fotók: Bentley Budapest)

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.