A márka újkori stílusához képest meglepően elegáns külsőt öltött a Bentley legújabb tanulmányautója. Az EXP 12 Speed 6e arra is jó kísérlet, hogy vajon mennyire vevők az ügyfelek az elektromos hajtásra.

Csodaszép tanulmányautó pompázott a Bentley genfi standján. A ragyogó fehér roadster formája persze nem teljesen meglepetés, hiszen a 2015-ben leleplezett EXP 10 Speed 6 nyitott tetős változatának tekinthető. Karcsú vonalai sokkal elegánsabbnak láttatják, mint a Bentley jelenlegi modelljeit, főleg a drabális Bentayga felől nézve.

Nem ússza meg a Bentley sem az elektromos hajtást, a hírek szerint villanymotor mozgatja a prototípust, bár azt nem árulták el, milyen teljesítménnyel. De annyit igen, hogy ha valóra válik, akkor a vevők kényelmesen elugorhatnak vele Monacóból Milánóba. Többre talán nem is kíváncsiak, de neked eláruljuk, hogy ez legalább 300 kilométert jelent.

Az EXP 12 Speed 6e egyébként a Bentley új stílusirányzatát vetíti előre, és könnyen kijelenthetjük, hogy jó úton járnak. Több, mint valószínű, hogy hasonlóan néz majd ki a Continental GT utódja, de nem vennénk rossz néven azt sem, ha kupéváltozatával együtt megvalósítanák ezt a gyönyörű roadstert is. Talán csak a belsejét vehetnék egy fokkal szerényebbre.

És ezt olvastad már?
Kinek szólnak a budapesti Tier-rollerek?
További cikkeink a témában