A Miamiban épülő Bentley Residences apartmanház lakói akkor is kocsival mehetnek majd a lakásuk ajtajáig, ha a hatvanadik emeleten van az otthonuk.

Több értelemben is érdekes irányba terjeszkedett a Bentley márka, amikor  a Miamiban épülő felhőkarcolóhoz adta a nevét. A Dezer Properties kivitelezésében készülő Bentley Residences Miami építési munkálatai jövőre indulnak, a tervek szerint 2028-ban adják át az épületet.

Az autós névválasztás nem véletlen, ugyanis a beruházó cég tulajdonosa, Michael Dezer nagy autórajongó és -gyűjtő is,

a luxusapartmanház legmenőbb különlegessége pedig négy autólift, amelyek a lakástulajdonosok számára lehetővé teszik, hogy autójukból gyakorlatilag közvetlenül a konyhába vagy a nappaliba léphessenek.

Az autós motívum helyenként a 63 emeletes épület dizájnjában is megjelenik. A Bentley-hűtőmaszk mintája, az apartmanok elnevezése és a szobák dekorációja is kötődik a brit luxusmárkákhoz. A milliárdosoknak épülő apartmanház természetesen számos olyan szolgáltatást nyújt az autós liften túl is a lakóknak, ami nem feltétlenül megszokott egy tömbházban, mint például a whiskybár, a  szivarszoba, a házimozi (mármint abban az értelemben, hogy a háznak saját moziterme van), a beltéri golf- és autóverseny-szimulátor, az óceánra néző fitneszterasz vagy a nyitott, kültéri medence az emeleti lakásokban is.

A szintén Dezer-érdekeltségű, érdekes humorérzékkel Dezervatornak elnevezett autószállító és -tároló rendszer működését a Bentley Residences fenti kedvcsináló filmjénél részletesebben ezen a hétéves gyártói videón is láthatjuk:

Miamiban nem ez lesz az első autóliftes és autómárkáról elnevezett felhőkarcoló. A 2016-ban átadott Porsche Design Towerben szintén Dezervator működik, de abban csak három lift van és az épület is jóval alacsonyabb. A Porsche-torony 195 méteres, de a Bentley-torony 229 méter magas lesz, ezzel ez az épület lesz a miami tengerparti felhőkarcoló blokk, Sunny Isles Beach legmagasabb épülete. Az apartmanok árlistája négymillió dollárnál, másfél milliárd forintnál kezdődik.

Így néz ki ugyanez egy kicsit alacsonyabban, porschés dizájnban a szomszédban:

A Porschéddel együtt liftezhetsz ebben a pazar miami toronyházban

Arra az esetre, ha nem szívesen hagynád lent az autód a teremgarázsban.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés