Ha az elektromos autókból hiányolnád a benzinszagot, akkor a Ford szállítja a megoldást: az elektromos Mustang crossover kapcsán előálltak a Mach-Eau névre keresztelt benzinillatú parfümmel.

Nem vagy egyedül, ha úgy gondolod, hogy az elektromos autók világában hiányozni fog a tankoláskor érezhető benzinszag. A Ford által készített felmérésből kiderül, hogy minden ötödik autós a benzinszagot hiányolná a legjobban az elektromos autókból, és 70 százalékuk mondta azt, hogy legalább egy kicsit hiányozna neki a benzin szaga.

A Ford ezért készíttetett egy parfümöt, aminek benzinszaga van. A gyártó szerint ez egy „prémium illat azok számára, akik az elektromos Mustang Mach-E GT teljesítményére vágynak, mégis szeretik a hagyományos benzines autók hangulatos illatát”.

Az ötletesen benzinkút formájú üvegbe palackozott parfüm neve is szellemes: Mach-Eau.

A parfümöt egy neves parfümkészítő és illattanácsadó cég, az Olfiction alkotta meg.

Megvizsgálták hozzá az autó belső tere, a motorja és a benzin által kibocsátott vegyi anyagokat

– ezek közé tartozik a benzaldehid és a para-krezol –, majd ezt kék gyömbérrel, levendulával, gerániumolajjal és szantálfával keverték.

Ha be is jönne az ötlet, a Mach-Eau nem vásárolható meg a márkakereskedésekben vagy a drogériákban. A Ford a goodwoodi fesztiválon mutatta be a parfümöt, és csak azért alkotta meg, hogy felhívja a figyelmet az elektromos autókkal kapcsolatos tévhitekre. Például arra, hogy benzinszag nélkül rosszabb lenne az autózás jövője.

Ez is érdekelhet:

2030-tól a Ford is csak elektromos autókat kínál majd

Az egyik legérdekesebb, egy Focus-méretű elektromos autó már két éven belül érkezik.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában