Nagy bejelentést tett a Ford, a nem is olyan távoli jövőben kizárólag elektromos autókat kínálnak majd, és az egyik legérdekesebbet, egy Focus-méretű, európai piacra szánt modellt már két éven belül megismerhetjük.

Más gyártókhoz hasonlóan a Ford is bejelentette a nagyszabású terveit, aminek értelmében az évtized végére a teljesen elektromos autók gyártására áll át. 2026-tól csak helyi károsanyag-kibocsátás nélkül haladni képes plug-in hibrid és elektromos modelleket kínálnak majd, és 2030-tól a teljes kínálat elektromos autókból fog állni.

A modellpaletta átalakításával, a rosszul teljesítő piacok kiemelt kezelésével és a szervezeti költségek csökkentésével 2020 végére a Ford ismét nyereségessé vált Európában, és most jelentős beruházásra készül az elektromos autók területén,

2025-ig legalább 22 milliárd dollárt fektet be a villamosításba, kétszeresét annak, amit korábban erre a célra szántak.

Kölnben például egymilliárd dolláros beruházással modernizálják a gyárat, ahol a jövőben elektromos autók készülnek majd.

Az első egy európai vevőknek tervezett, nagy sorozatban készülő, Focus-méretű, tisztán elektromos hajtású modell lesz,

és már tervbe vették egy második villanyautó kölni gyártását is.

Az európai haszonjármű-piacon már hatodik éve piacvezető a Ford, és itt is jelentős változásokra kell számítani. A márka együttműködést kötött a Volkswagennel a haszonjárművek fejlesztésére, és most az is kiderült, hogy 2024-től a teljes kínálatban elérhető lesz a plug-in hibrid vagy elektromos hajtás, ezek a változatok 2030-ra az eladások kétharmadát teszik majd ki.

A hibridek már most is ott vannak a kínálatban, a Fiesta, Puma és Focus mild hibrid, a Mondeo, S-Max és Galaxy teljes hibrid, a Kuga és Explorer pedig plug-in hibrid változatban is kapható, a teljesen elektromos Mustang Mach-E érkezése még várat magára egy kicsit, míg a haszonjárművek közt a Transit Custom plug-in hibrid, a nagy Transit pedig tisztán elektromos változatban is készül.

Ez is érdekelhet:

Hibrid változatban is kapható lesz a Ford S-Max és Galaxy

Ha hétüléses hibrid autót keresel, nézd meg ezeket.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Mennél egy kört egy Mustanggal? Így soha ne!

Guruló korlenyomat ez az öreg Peugeot lakóautó

További cikkeink a témában