Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem először hallani erről.

Lewis Hamilton és a Mercedes végre megegyezett egymással, azonban nagy meglepetésre a hétszeres világbajnok csak egy évet kapott a címvédőtől. Míg a csapat ezt azzal magyarázza, hogy így akartak időt nyerni, hogy rendesen megtárgyalhassák a közös jövőt, addig egyre több helyről hallani, hogy ezzel a húzással a Mercedes valójában már a Hamilton és csapattársa, Valtteri Bottas utáni korszakra készül.

2021 végén mindkét pilótának lejár a szerződése, több szakember, közte Mark Hughes F1-es újságíró is úgy véli, hogy sem a 36 éves Hamiltonnal, sem pedig a 31 éves Bottasszal nem fog hosszabbítani a csapat, hanem fiatalabb, ám nem kevésbé tehetséges versenyzőkre cseréli le őket. Hughes szerint:

  • a finn helyét a saját nevelésű, ám jelenleg a Williamsnél versenyző George Russell veheti át, aki a koronavírusos Hamilton helyettesítve (ismét) bizonyította képességeit, és akit a rajongók már nagyon szeretnének a Mercedesnél látni,
  • a brit helyét pedig Max Verstappen venné át, akinek bár 2023-ig szól a szerződése a Red Bull-lal, de bizonyos feltételek nem teljesülése lehetőséget adna, hogy előbb lelépjen, és reális közelségbe kerülne a világbajnoki cím elérésére.

Nem ez az első eset, hogy felmerült egy Verstappen-Russell duó elképzelése. Az biztos, hogy ez a két fiatal pilóta hosszú időre biztosítaná a Mercedes sikerét.

Eközben...

https://player.hu/auto-motor-2/a-mercedes-csak-azert-hosszabbitott-hamiltonnal-mert-10-centivel-kisebb-russellnel/

(Forrás: The Race, planetf1.com, fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.