Mesteri módon újította meg 4-es sorozatát a BMW, hiszen első ránézésre alig változott az autó, pedig rengeteg apróságot módosítottak rajta, és minél tovább nézegeted ezeket a pompás képeket, annál inkább vágysz egyre.

Mára bejáratottá vált a BMW 4-es sorozata, ami a nagy múltú 3-as széria sportosabb, elegánsabb kivitele, így a kupét, a kabriót és az ötajtós Gran Coupét sorolják ide. Mostanra volt beírva a naptárba az esedékes ráncfelvarrás, és a németek mesterien oldották meg a dolgot. A 4-es még jobban néz ki, mint eddig, pedig első ránézésre alig változott.

Pedig sok újdonság van benne, igaz, mind apróságok. A xenon annyira kétezres évek, hogy már nyugdíjazták, a jellegzetes dupla kerek fényszórók immár szériában teljesen LED-esek, opcióként adaptívak, és alapáron adják a LED-es ködfényszórót is. A hátsó lámpák is LED-esek, a fényük elég látványos, éppen úgy néznek ki, mint a 4-es sorozatot beharangozó tanulmányautón.

Újak az első és hátsó lökhárítók, és mint minden ráncfelvarráskor, ezúttal is új színek és kárpitok jelentek meg az autóhoz. A fények közül új a narancsmetál és a versenykék, amiket a képeken is láthatsz, ezeket csak a 4-eshez tudod rendelni. Bent pedig a műszerfal fényes fekete betétje, krómdíszei és dupla díszvarrása mutatja, hogy ez a Neues Modelljahr.

De technikai oldalon is újít a 4-es sorozat. Megkapja a 7-esből és 5-ösből ismert, színes képernyővel helyettesített műszeregységet, ami a Comfort, Eco és Sport módban is máshogyan néz ki. A navigációs rendszer is új, a menüpontok helyét átvették a csempék, amiket szabadon állítgathatsz, átrendezhetsz, hogy azt mutassák, amire kíváncsi vagy.

Műszaki oldalon a Coupé és Gran Coupé átdolgozott futóművét emelték ki, ami állítólag komfortosabb és sportosabb is egyszerre. A motorok ezúttal nem változtak, így három benzines (420i, 430i és 440i), valamint három dízel (420d, 430d és 435d) közül választhatsz. Meg persze ott az M4, amire egy másik cikkben térünk majd ki.

Most pedig jöjjenek a képek, és ha szereted a BMW-t, akkor úgy tűnik, megvan az új háttérképed.

És ezt olvastad már?
Közülük kerül ki az európai Év autója 2022-ben