Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem számítottunk arra a tanulmányautóra, amit a BMW húzott elő a frankfurti autószalonon. A Concept 4 a hamarosan érkező 4-es sorozatot vetíti előre, a formája elegánsan arányos, de a hűtőmaszkja megosztó lehet.

A 3-as sorozat megújulásával várható volt, hogy a vele műszakilag rokonságban álló 4-es sorozat is utódot kap, de azt nem gondoltuk volna, hogy a BMW ennyire felkavarja vele az állóvizet. A frankfurti autószalonon Concept 4 néven egy olyan tanulmányautót lepleztek le, amivel már az újdonságot előlegezik meg, és amiről mindenkinek megvan a véleménye.

A Concept 4-en egészen új formát öltött a vese alakú hűtőmaszk.

Persze a BMW jellegzetes maszkja a régi modelleken is függőleges volt, mint amilyen a klasszikus 328 és a 3.0 CSi, de aztán a vesék egyre szélesebbre nyúltak.

Az új 7-es sorozaton és az X7-en megjelent hatalmas maszk már elég nagy port kavart, és most itt a Concept 4, ami szintén nem marad visszhang nélkül.

ebben a mélyvörös színben és a 21 colos kerekekkel igencsak elegáns sportkupé a Concept 4. Külön érdekesség, hogy a fényszórók és a hátsó lámpák is bura nélküliek, és a karcsú visszapillantó tükrökre lebegni látszó BMW embléma került.

Még nem tudni, hogy a BMW csak a véleményünkre kíváncsi ezzel a tanulmánnyal, vagy már tudják, hogy gyártásba is kerül az új dizájn. Az biztos, hogy a 4-es sorozatnak már nem csak az M4, hanem a teljesen elektromos i4 is a tagja lesz.

A 4-es sorozatot a megújulásakor vezettük, ilyen volt:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.