A BMW hamarosan bemutatja a 7-es sorozat új generációját, és most azt is elárulta, hogy i7 néven teljesen elektromos hajtású változata is lesz a limuzinnak, ennek álcázott prototípusáról mutattak néhány képet.

2015-ben jelent meg a 7-es sorozat jelenleg kapható, hatodik generációja, ezért hamarosan itt az ideje, hogy a BMW bemutassa az utódját. A prototípusokat már javában tesztelik, és most a BMW hivatalosan is közzétett néhány képet az egyelőre alaposan álcázott autóról, és egy fontos dolgot is elárult hozzá.

A nemrég bemutatott új S-osztály ellenfele i7 néven most először teljesen elektromos hajtású változatban is kapható lesz.

A BMW ezzel más utat választott, mint stuttgarti riválisa, hiszen míg a Mercedesnél az EQS egy teljesen önálló elektromos modell ebben a méretosztályban, addig az i7 az új 7-es sorozat része lesz.

A képeken még gondosan álcázzák a prototípust, de az már ennek ellenére is látszik, hogy teljesen új irányt vesz a 7-es sorozat dizájnja.

A karosszéria alakja letisztultabb, tömbszerűbb lesz a süllyesztett kilincsekkel, és az orra is teljesen új stílusú lesz, de még csak találgatni lehet, hogy osztott fényszórók kerülnek a nagy hűtőmaszk két oldalára.

A BMW egyelőre az i7 technikájáról sem árult el részleteket, de nem lenne nagy meglepetés, ha az iX-éhez hasonló hajtáslánc kerülne a 7-es sorozat elektromos változata alá. Az északi sarkkör közelében készült képeken mindenesetre

vígan driftelnek a prototípussal, ami azt sejteti, hogy a vezetési élmény továbbra is a legfontosabb szempontok közt lesz.

Ez is érdekelhet:

A BMW-nél már a kilencvenes években kísérleteztek a nagy hűtőmaszkkal

Sosem látott koncepció mutatja meg, milyen lehetett volna a 7-es sorozat.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában