M1-es BMW ugye a legendás ős miatt nem lehetett egy orrmotoros, mai BMW neve, az M2 névvel viszont nincs ilyen gond, vártuk is már régóta.

Az, hogy egy autó kisebb és könnyebb, igazán jó hatással szokott lenni a vezetési élményre, ezért az M2-es már koncepciójában is igazán ígéretes. Az M4-eshez képest a kisebb kupé nagyjából húsz centivel rövidebb, tengelytávja is bő tízzel, tömege pedig… hát, izé, a tömege szinte kilóra ugyanannyi. Ráadásul 61 lóerővel gyengébb is – de azért ne gondoljuk, hogy az M2 szégyent hoz az M betűre.

Háromliteres biturbója 370 lóerős, 4,5 másodperc alatt ér százra az alapáras kézi váltóval (duplakuplungos, rajtautomatikás váltóval 4,3 másodperc), rengeteg M-es kiegészítőt kapott, hogy úgy is erősen sportos élményautó legyen, hogy azért a hierarchiában az M4-es alatt maradjon.

Az ára kb. 17,5 millió forintnyi euró lesz Németországban, de van egy ennél érdekesebb adat is: 7:58 alatt futotta meg a kört a Nordschleifén (az E92 M3-as ideje hét másodperccel több volt).

(Forrás: BMW)

És ezt olvastad már?
Hellcat-motorral igazi pusztító ez a klasszikus Dodge Charger