A 4-es sorozat modellfrissítése nem kerülte el a széria csúcsmodelljét, az M4-et sem, amin szintén csak alig változtatott a BMW, de ez is elég ahhoz, hogy továbbra is a kedvencünk legyen.

A BMW M4 eddig is az álomautóink között szerepelt, különösen amióta vezettük a Competition csomagos változatát, most pedig máris itt a megújult változat. A 4-es sorozat többi tagjával együtt frissült fel az M4 is, azokhoz hasonlóan alig látható mértékben.

A külsőt érintő talán legfontosabb változás az, hogy immár széria a teljesen LED-es adaptív fényszóró, aminek nemcsak elképesztő fénye van, de a hatszögmintás nappali menetfény az eddiginél is agresszívebb arcot kölcsönöz az autónak. A hátsó LED-es lámpák is újak.

Műszakilag nincs változás, maradt a háromliteres, soros hathengeres motor 431 lóerővel és 550 Nm-rel. Az M4 Coupé kézi váltóval 4,3 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, de az automatával 4,1 is elég neki, míg a Cabriolet esetén 4,6 és 4,4 másodperc ez a két érték. Akinek ez nem elég, választhatja a Competition csomagot 450 lóerővel.

Belül csak finoman módosították az M4-et, ez a típus is megkapja a BMW legújabb multimédiás-navigációs rendszerét, mint a széria többi tagja, az önálló műalkotásnak is beillő sportüléseket pedig megvilágított M4 logóval látták el.

És ezt olvastad már?
200-zal az autópályán, 30-cal a faluban a 2,5 tonnás halványzöld német villanytankkal, az Audi Q8 e-tronnal
További cikkeink a témában