Egy ideje már a BMW adja a MotoGP biztonsági autóit, ezért nem meglepetés, hogy jövőre is a német gyártótól kerül ki a safety car, egy új M5. Az már inkább érdekes, hogy nem csak a matricázásban különbözik a bárki által megvehető M5-től.

Ha már a BMW adja a MotoGP biztonsági autóját, amit nézők tömegei figyelnek a lelátókról és a tévékről, akkor mindent beleadtak, hogy látványos legyen. 2018-ban az új M5 körözhet majd a mezőny előtt, és nem elégedtek meg egy ütős fényezéssel, az M GmbH színeiből elég látványos matricázást készítettek neki.

De az M5 Safety Car nem csupán a festésében különbözik a szériaautóktól. Minden opció rajta van, amit a BMW M részlege csak kínálni tud, közte a szénszálas anyagból készült küszöbökkel, hátsó szárnnyal és diffúzorral. Még a hűtőmaszk kerete is szénszálas. Olyan extra is van rajta, ami egyébként nem elérhető, ilyen a karbon első spoiler és az M4 GTS-ből származó ülések.

Csak a motorján nem kellett változtatni, a 4,4 literes biturbó V8-as kereken 600 lóereje és 750 Nm-je bőven elég ahhoz, hogy a MotoGP felvezető autója váljon belőle. 3,4 másodperc alatt gyorsul százra, ami azt jelenti, hogy nem nagyon kell igyekeznie a versenymotorok előtt, és ha nem lenne elég látványos a futam, még mindig ott a hátsókerék-hajtásra váltó drift mód.

Ha többet tudnál az új BMW M5-ről, olvasd el ezt is:

És ezt olvastad már?
A Formula E-ben összejött, amire az F1-ben esélye sem volt: világbajnok lett Stoffel Vandoorne