Jól tudjuk, hogy az autókat és a motorkerékpárokat összehasonlítani semmi értelme, de azért jó lenne tudni, mire menne egymással a legizmosabb 7-es BMW és a Ducati versenymotorja. Most megcsinálták ezt a versenyt.

A kínzó kérdésre ezúttal is a carwow csapata adja meg a választ, akiket a szokatlan összehasonlító tesztjeik miatt is kedvelünk. Ott van tehát a Ducati Panigale V4, aminek 1,1 literes motorja 214 lóerőre képes, miközben a motor 195 kilogrammot nyom, míg a BMW M760Li-be szerelt 6,6 literes biturbó V12-es 609 lóerőt teljesít, de tizenegyszer nehezebb, 2255 kilogrammos tömeget kell mozgatnia.

Nézd hát meg, mire mentek egymás ellen:

A rajtprogrammal és összkerékhajtással szerelt BMW elhúzott az elején, de nem kellett sok hozzá, hogy a szintén rajtprogrammal ellátott Ducati beérje, és azonnal otthagyja annak ellenére, hogy néggyel szemben csak egy kereke hajtott. 0-ról 100 km/órára az M760Li-nek közel négy másodpercre van szüksége, míg a Ducati alig több, mint három másodperc alatt teljesíti, a negyed mérföldet pedig 10,1 másodperc alatt futja a BMW 11,3 másodpercével szemben.

Nem ez az első ilyen verseny, nézd meg a Hondákat is egymás között:

És ezt olvastad már?
A német hatóságok nem díjazták a 414 km/órával száguldó Bugattit