Már az utolsó közúti teszteket végzi a BMW a visszatérő 8-as sorozat első tagján. Az M850i xDrive Coupé névre keresztelt modellváltozat egy vadonatúj nyolchengeres motort kap, ami jóval erősebb is lesz a korábbinál.

Egy évvel ezelőtt árulta el a BMW, hogy a kifutó 6-os sorozat helyére az új 8-as sorozat lép, az akkor leleplezett, lélegzetelállító formájú tanulmányautó után pedig sorban jöttek a további információk. Rögtön az M8 érkezését is elárulták, és álcázott képeken is láthattad már az új luxuskupét, amit most még több és még részletesebb fotón nézhetsz meg.

Az utolsó közúti teszteket végzi a BMW a 8-as sorozaton, és ebből az alkalomból nemcsak megmutatták az álcázott autót, hanem néhány adatát is elárulták.

Az M8-at leszámítva a csúcsmodell az M850i xDrive Coupé lesz, ahol az M betű a garancia arra, hogy sportos típusváltozatról van szó.

A hajtását ugyanis egy vadonatúj fejlesztésű nyolchengeres motorra bízták.

Még nem tudni, hogy milyen hengerűrtartalmú, de az új V8-as jóval erősebb lett a korábbinál:

a teljesítményét 530 lóerőre növelték, a legnagyobb nyomatéka pedig 750 Nm-re nőtt, ami ráadásul már 1800-as percenkénti fordulattól elérhető.

A motorhoz természetesen széria a nyolcfokozatú automata sebességváltó.

Széria az xDrive összkerékhajtás is, de annyit már elöljáróban elárultak róla, hogy alapértelmezésben a nyomaték nagyját a hátsó kerekek felé továbbítja a rendszer.

Lesz benne aktív hátsó differenciálzár, adaptív M sportfutómű és aktív kormányzás, úgyhogy a sportos és a kényelmes vezetéshez is tökéletes társnak ígérkezik az új 8-as sorozat.

Már nem lehet messze az újdonság bemutatója, legalábbis erre utal, hogy szinte mindent tudunk róla, és a prototípusokat is csak jelképes álca fedi. A BMW pedig megígérte, hogy a 8-as sorozat legújabb képviselője, ami a Z8-hoz és az i8-hoz hasonlóan a márka kínálatának csúcsára érkezik, még 2018-ban megvásárolható lesz.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában