Ha mostanában azt kérdezik egy autógyártótól, milyen lesz a jövő autója, akkor biztosan azt feleli, hogy tisztán elektromos hajtású crossover. A BMW-nél most megmutatták a saját elképzelésüket a témában, ami 2021-ben gyártásba is kerül.

Mostanában minden prémiumgyártó ugyanarra a kategóriára koncentrál, a tisztán elektromos hajtású crossoverre, amivel konkurenciát állíthat a Teslának. Elsőként a Jaguar I-Pace került gyártásba, nemrég mutatták be a Mercedes-Benz EQC-t, és hamarosan az Audi e-tront is leleplezik. A BMW sem marad le, hiszen már bejelentette a tisztán elektromos iX3 gyártását, most pedig megmutatta, mire számíthatunk tőlük a jövőben.

A Vision iNext azt jelzi előre, milyenek lesznek a BMW autói a következő évtizedben.

Az elektromos crossoverek közé sorolt prototípus futurisztikus, még szoknivaló formát kapott, amit a hatalmas hűtőmaszkról rögtön BMW-nek azonosíthatsz. A két felét középen egybenyitották, akárcsak az iX3 prototípusán, erről ismerheted majd meg a jövő elektromos BMW-it. A Vision iNext nem csak ötletelés, a szériaváltozata három éven belül gyártásba kerül.

A belső tér is elég jövőbemutató, de ha ismered az i3-at, akkor nem tartod elképzelhetetlennek, hogy valami nagyon hasonlót küldjön gyártásba a BMW.

A nagy ablakokkal világossá tett, otthonos hangulatú, kellemes anyagokkal borított belsőben jó lehet lenni, nem zavar össze a berendezés zsúfoltsága. Csak egy kormánykerék, két képernyő és két pedál van előtted, a Vision iNext pedig akár önvezető is lehet.

Nem kell tartanod tőle, hogy a BMW elvenné előled a vezetés élményét,

mert a kétféle üzemmód közül a Boost továbbra is erre koncentrál. De ha nincs kedved a vezetéssel bajlódni, vagy csak kikapcsolnál egy kicsit, akkor Ease módban egyedül is elboldogul az autó. A kezelése is egyszerűbb, mint valaha, az ülések közötti felület érintésre érzékeny, itt úgy adhatsz parancsokat, mintha egy óriási touchpad lenne.

A hajtása természetesen elektromos, de erről csak annyit árult el a BMW, hogy a következő évtized elejére a 700 kilométeres hatótáv elérése a cél, amivel a belsőégésű motoros autókat is kiválthatná az iNext. 2021-től sorozatban is gyártanák, addig jövőre megjelenik a tisztán elektromos MINI, 2020-ban pedig az új X3 teljesen elektromos változata érkezik, már az újfajta mérés szerint is legalább 400 kilométeres hatótávval.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hallanod kell, hogyan szól a Forma–1-es motorral szerelt szupersportautó