Pebble Beachen már bemutatták a csúcsváltozatot.

Pontosan egy évvel a Z4 Concept után Kaliforniában leleplezték a harmadik generáció szériaváltozatát. Meglepetés nincs – már napokkal korábban kiszivárgott néhány kép –, de most végre kívül-belül alaposabban megnézhetjük, mivel is váltják a nyitható keménytetős elődöt.

A legnagyobb újdonság, hogy az új Z4-es megint ponyvatetős, ahogyan az első volt, amúgy maradt a klasszikus elrendezés: ötven-ötven százalékos súlyelosztás, két, alacsonyra épített ülés, hátsókerék-meghajtás, orrmotor. Utóbbi egyelőre igazi sportkocsivá teszi a Z4-est: a sorhatos M40i 340 lóerős, a gyorsulás 4,6 másodperc. Lesznek persze kisebb-gyengébb blokkok is, ám részletes adatokat a hajtásláncról és a felszereltségről csak szeptember közepére ígérik.

Annyit már most is tudni, hogy az új Z4 a 8-as sorozatban megismert műszerfalat kapja, monitor váltja a kormány mögötti műszereket, lesz head-up display, mátrixos LED-fényszóró, tehát nagyjából minden, ami manapság egy prémiumautóban elvárható.

2019 tavaszán várható a piaci bevezetés, amire egy First Edition kiadással készülnek: a Frozen Orange metálfényezéshez elektromos mozgatású antracitszínű vászontető jár, fekete visszapillantóházak és 19-es, kéttónusú, duplaküllős felnik is tartoznak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: BMW)

És ezt olvastad már?
Francia autó is kaphat nulla csillagot az európai törésteszten
Zsarolóvírust kaptál? Ezeket tegyük meg napjaink legveszedelmesebb informatikai fenyegetése, a zsarolóvírus ellen!