Nehezen értjük, hogy kinek ne lenne elég a 612 lóerő, amire a Mercedes-AMG E 63 S képes gyárilag, de a Brabus már ősszel előállt a sportlimuzin tuningolt változatával. Most pedig rádobtak még egy százast a teljesítményére.

Az AMG már régen nem önálló tuningcég, hanem a Mercedes sportosztálya, de így is tőlük kerülnek ki a legvadabb modellek. Akinek pedig még ennyi sem elég, továbbra is választhatja az olyan műhelyeket, mint amilyen a Brabus. Az E 63 AMG eddig is a kategória legizmosabbja volt a 612 lóerős motorjával, amit a tuningcég nemrég hétszázra kerekített, most pedig megtoldották még száz lóerővel.

800 lóerőre és 1000 Nm nyomaték leadására képes tehát a 4 literes biturbó V8-as az E 63 AMG orrában, amivel a menetteljesítményei már a szuperautókéhoz is felérnek.

Az újdonság kereken 3 másodperc alatt gyorsul százra, és a végsebességét 300 km/óránál korlátozza az elektronika, de aki nagyon bátor, annak a Brabus kihagyja ezt a limitert. A legjobb pedig az, hogy akár kombiként is rendelhető az autó.

21 colos kerekeivel, szénszálas anyagból készült légterelőivel, erősebb fékjeivel és hangosabb kipufogójával a Brabus 800 egyszerűen a csúcs, amire a tuningcég ma képes, és természetesen csupa feketében az igazi.

Nézd meg a 700 lóerős kivitelt belülről is:

Gonosz ikertestvért kapott az E 63 AMG

Ha valamiért a gyári 612 lóerő nem lenne elegendő.

És ezt olvastad már?
Nem adja alább 666 lóerőnél a megújult Lamborghini Urus