A csúcsmodellek csúcsa lett a Brabus által tuningolt Mercedes-Maybach GLS 600, aminek a biturbó V8-as motorját felfúrták, hogy egyszerűen elképesztő teljesítményt adjon le.

A Maybach újabban a legfényűzőbb Mercedeseket jelöli, az S-osztály mellett a GLS-ből is gyártanak dupla M-betűvel jelölt luxuskiadást. A Brabus egyszer már átdolgozta ezt a modellt, de most minden eddiginél erősebb változattal jöttek ki. A hátuljára írt 900-as szám nem véletlen, ez ugyanis a teljesítménye lóerőben.

A legerősebb Mercedesekben dolgozó 4 literes biturbó V8-as motor hengerűrtartalmát 4,5 literre növelték,

amivel kereken 900 lóerős teljesítményt értek el. A maximum nyomatéka 1250 Nm lenne, de azért, hogy az automata sebességváltója hosszú távon is tartósan működjön, 1050 Nm-re korlátozták ezt az értéket.

Az izmos kolosszus a szupersportautókkal is képes tartani a lépést, hiszen 4,2 másodperc alatt gyorsul százra és 320 km/óránál is elektronika korlátozza a sebességét. A 24 colos teli kerekek sötétszürke árnyalatban pompáznak, a Brabus által Masterpiece névre keresztelt utastérben pedig tényleg első osztályon érezhetik magukat az utasok.

Ez is érdekelhet:

900 lóerőnél jár a Brabus által tuningolt Mercedes-AMG E 63 S

A gyorsulása felér egy szupersportautóéval.

A Brabus első motorkerékpárja meghozta a kedvünket a motoros szezonhoz

A Brabus által tuningolt Mercedes mellé jól mutatna.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában