Ross Brawn részt venne a Forma-1 jövőjének alakításában, és nem térne vissza dolgozni egy csapathoz sem a sportban.

Mióta 2013-ban elhagyta a Mercedest, kiélvezte idejét a Forma-1-től távol, de továbbra is megbecsült és áhított figura maradt, azonban, az elmúlt hónapokban a Ferrari megpróbálta visszacsábítani őt Maranelloba.

A Forma-1 még mindig keresi a kiutat a jelenlegi válságból, a csökkenő nézettségből, az elégedetlen rajongók hadából, és a pilóták panaszkodásai miatt az elavultságról és a szabályhozatali folyamatról. Brawn neve gyakran kapcsolódott azon helyzetekhez, melyben segítettek alakítani és fejleszteni a jövő szériáit.

Például a Red Bull főnöke, Christian Horner azért hívta Brawnt, hogy segítsen helyettesíteni a Stratégiai Csoportot tavaly.

“Jól esett ezt hallani Christiantól – mondta a The Telegraphnak. – Ez az, ahogy részt szeretnék venni a sportban. Soha nem mennék vissza egy csapathoz. Mindent megtettem, amit egy csapatnál meg tudtam, de csak magamat ismételném. Biztosan megpróbálnék segíteni, hogy a Forma-1 jobbá és vonzóbbá váljon. Ez egy olyan dolog, ami érdekes lehetne. Ha engem kérdezel, hogy mire van szüksége a sportnak, azt mondanám tervre. Egy három és egy ötéves tervre. Az én nézőpontom az, hogy nincs meg az az ideális szerkezet, vagy állapot, hogy létrehozzuk azt a tervet és idővel végre is hajtsuk.”

Az új Forma-1 tulajdonos Liberty Media keresi a módját, hogyan fejlessze a versenyeket. Brawn nem erősítette meg, hogy kapcsolatban állna velük, de abban biztos, hogy képes lenne együtt dolgozni Bernie Ecclestone-nal.

“Azt gondolom, a Liberty megtalálja a talapzatot – mondta a Ferrari korábbi technikai igazgatója. – Nagyon bölcsek. Felépítették a kapcsolatot Bernievel, mert ő nem egy olyan tulajdonos volt, aki ilyen módon be lett volna vonva. Nincs problémám Bernievel. Csak egy kicsit frusztrált vagyok, mert az én megközelítésem módszeres és strukturált, Bernié kaotikus és impulzív. Ha ez a két dolog valaha találkozna, az egy érdekes kombináció lenne. Néha ezeket a sajátosságokat és módszereket szórakoztatónak találom. Így mozgok körülöttük. Addig verem az ajtót, míg ki nem nyílik.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Gyönyörű ez a Jaguar E-Type, és teljesen elektromos

Corvette-motorral dobták fel ezt a klasszikus Range Rovert

További cikkeink a témában