Hatalmasat autózott a hétszeres világbajnok.

Lewis Hamilton nyerte a São Pauló-i Nagydíj időmérő edzését, vagyis elméletileg ő indulhatott volna az élről a szombati 24 körös sprintkvalifikáción, de azért az indulhatott volna, mert a brit hátsó szárnyánál szabálytalanságot találtak, ezért a mezőny legvégére sorolták. Mindez azt jelentette, hogy Max Verstappen került az élre, az első sorba Valtteri Bottas lépett elő, míg a második sort Sergio Pérez és Pierre Gasly adta – az rajtrácsot ITT tudod megnézni.

Messze nem ideálisan sikerült a Hamilton büntetésével hatalmas előnyhöz jutó Verstappen sprintfutamos rajtja, a holland két pozíciót is vesztett, Bottas és az ötödik helyről induló Carlos Sainz Jr. is elment mellette, utobbit azonban néhány körön belül vissza tudta előzni – közben a hétszeres világbajnok az utolsó helyről a 11. helyre jött fel.

A sprintkvalifikációt végül Bottas nyerte, a második Verstappen lett, míg harmadikként Sainzot intették le:

Egészen elképesztő, hogy mit művelt Hamilton, az utolsó helyről rajtolva az 5. helyen ért célba – bár tény, hogy övé a legjobb autó, de rövid idő alatt sikerült levadásznia a mezőny nagy részét, amihez az őt hétszeres világbajnokká emelő profizmusa és higgadtsága elengedhetetlen volt –, ugyanakkor motorbüntetése miatt csak a tizedik rajthely a brité – a végleges rajtrács ÍGY néz ki.

Mivel a sprintfutam után pontot is osztottak – az első 3, a második 2, a harmadik helyezett pedig 1 pontot kap –, Verstappennek sikerült 19-ről 21 pontra növelni az előnyét Hamiltonnal szemben.

Eközben...

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A kipörgő kerekért és a kézifékes kanyarért is büntetnek ezentúl a rettenetes baleseti statisztikájú Romániában