Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Különben dühbe jövünk története egy autó körül forog, és most egy pontosan ugyanilyen autót lehet megvenni egy liciten, aminek a bevételét jótékony célra ajánlják fel. A piros autót sárga tetővel Terence Hill fogja átadni Budapesten.

Bud Spencer és Terence Hill legtöbb filmjében szerepet kapott valamilyen autó, de a Különben dühbe jövünk sztorijában egyenesen a főszerep azé a strandautóé, ami nagy népszerűségre tett szert a film 1974-es bemutatója után. A piros autó sárga tetővel egy Puma Buggy, amit egy római műhelyben építettek a Volkswagen Bogár alapjára.

Adriano Gatto alapította a Puma márkát, a strandautók amerikai mintára készültek.

A 3,6 méter hosszú jópofa járművet a Bogárból származó 1192 köbcentis, 41,5 lóerős motorral szerelték, és mivel a műanyag karosszériájával csak 560 kilogrammot nyom, ezért akár 130 km/órával is száguldhatott. Az épített autók szabályainak szigorításával a Puma márka a kilencvenes években megszüntette a gyártást, de a film kapcsán máig születnek élethű replikák.

Az aukció, amelynek a bevételéből a Heim Pál Gyermekkórház eszközparkját bővítik, december elsején indul, és február 16-án hirdetik ki az eredményét, szeptemberi látogatása után Terence Hill ekkor ismét Budapestre jön Guido és Maurizio De Angelis filmzene-koncertjének vendégeként.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.