Egy igazi Bugattit elég kevesen engedhetik meg maguknak, a replikák pedig inkább a tulajdonosukat teszik nevetségessé. De nem ezeket a vietnámi fiatalokat, akik egy év kitartó munkájával otthon építettek egy Chironnak látszó járgányt.

Kevés jól sikerült autóreplikát ismerünk, a másolatok általában a legnagyobb igyekezet ellenére sem tudják palástolni azt, hogy egy egészen más autóból építették őket. Ha azonban nem a megtévesztő hasonlóság a lényeg, hanem csak az építés öröme, akkor még egy olyan replika is érdekes lehet, amit egészen házi barkács módszerekkel dobtak össze.

Vietnámban ügyes fiatalok nem először építenek saját maguknak egyébként elérhetetlen szupersportautókat, de a Bugattival nagy fába vágták a fejszéjüket.

45 perces videóban mutatják meg, hogyan készült a Chiron házilag celluxszal és agyaggal, vascsőből és gyantából, pajzs nélkül hegesztve és más hajmeresztő módszerekkel.

A falusi Bugatti teljesítménye persze nem mérhető az eredetihez, hiszen egy négyhengeres Toyota-motor hajtja, de a csővázas, üvegszálas konstrukciót még akkor is büszkén vezethetik, ha haloványan megy, hiszen saját ötletekből, kemény munkával, jó csapatban hozták össze, aminek mostantól az egész világ a csodájára járhat.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Autósok, akiknek nem kéne autózniuk #54781