Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

La Voiture Noire, azaz a fekete autó a neve a Bugatti legújabb modelljének, amiből csupán egyetlen példány készült egy tehetős vevő megrendelésére. 11 millió eurós, azaz 3,5 milliárd forintnak megfelelő árával a legdrágább új autónak számít.

Az alapítása 110-edik évfordulójára lenyűgöző meglepetéssel készült a Bugatti, a genfi autószalonon leplezték le a La Voiture Noire névre keresztelt szuperautót, amiből csak ez az egy példány épült egy gazdag gyűjtő megrendelésére. Az alapokat adó Chiron sem olcsó, de a teljesen áttervezett La Voiture Noire még ennél is sokkal többe, adók nélkül is 11 millió euróba került.

A fekete autóval a Bugatti leghíresebb modelljének állítanak emléket, ez a Type 57 SC Atlantic,

amiből összesen négyet építettek 1936 és 1938 között. Az alapító Ettore Bugatti fia, Jean tervezte a csodálatos túrakocsit, amiből egyet megtartott magának, ezt emlegetik La Voiture Noire néven, és jelenleg éppen nem tudni, hol van. Sokat mond a típus értékéről, hogy Ralph Lauren garázsában áll egy másik példány, és nemrég 100 millió dollárért sem volt hajlandó megválni tőle.

Az Atlantic jellegzetessége volt a karosszérián hosszában végigfutó él, ami itt is megtalálható, és a hat kipufogóvég is az ősét idézi. Meg persze az a koncepció, hogy a meglévő műszaki alapokra egyedi rendelés alapján építenek karosszériát.

Az alapokat a Chiron adja, tehát a La Voiture Noire motorja is a 8 literes W16-os,  ami 1500 lóerőre és 1600 Nm nyomatékra képes. Az egyedi Bugatti ezzel alig több, mint két másodperc alatt gyorsul százra és

A Divo is különlegesebb, mint a Chiron, ebből 40 példányt építenek egyenként 5 millió euróért:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.