A francia PGO kétüléses roadstere bizonyos szempontból csak egy nagyon széttuningolt, szénszálas kasztniba csomagolt VW Bogár, de zavar-e ez bárkit is, ha 255 km/h-val hasít?

A francia PGO Automobiles le sem tagadhatná, hogy a '80-as években Porsche-replikák gyártásával alapozták meg a cég jövőjét, hiszen a Sanghaji Autószalonon bemutatott tanulmány is komoly rokonságot mutat a Porsche 365-el (ami pedig a szintén Ferdinand Porsche által tervezett, pontosabban lopott VW Bogárra hasonlít, így a Watersnake végső soron egy rendesen széjjelpimpelt Bogárra emlékeztet).

A franciák nem csak a formatervért, hanem a hajtásláncért is a szomszédba mentek: a középmotoros kocsiban a BMW 1,6 literes, 184 lóerős turbómotorja dolgozik, aminek köszönhetően a kétüléses roadster igazi sportautó lett, 255 km/h végsebességgel. A PGO-nál megtanulták a leckét, hogy a sportos megjelenés a szénszálas borításnál kezdődik, így előszeretettel használták az anyagot kívül-belül, de a kocsi belsejébe azért a minőségi hatást keltő bőrből is jócskán jutott.

Bár a Water Snake egyelőre csak tanulmányautó, hamarosan érkezhet a sorozatgyártású modell is, amivel elsősorban a klónokkal teli kínai piacot veszik majd célba, de feltehetőleg Európába is jut majd azért a pofás kis sportkocsiból.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában