A legjellegzetesebb amerikai terepjáróból sportos szabadidő-jármű lett

Minden amerikai filmben szerepel legalább egy Blazer, a Chevrolet klasszikus terepjárója pedig most modern formájú szabadidő-autóként tér vissza, aminek ezzel még az európai piacon is lehetett volna keresnivalója.

Még ha nem is hallottad a nevét, biztosan ismered a Chevrolet Blazert, hiszen a klasszikus terepjáró csaknem minden amerikai filmben feltűnik, legalább a háttérben. A háromajtós modellt 1969-től a kilencvenes évekig gyártották, időközben pedig egy kompaktabb terepjáró is csatlakozott hozzá ezen a néven.

A Blazer most visszatér, de már a modern kor elvárásainak megfelelő formában.

A hagyományos alvázas terepjáróból csinos szabadidő-jármű lett, aminek a formája az eddigi legvagányabb a Chevrolet kínálatában. Az új Blazer a nagy hűtőmaszkjával, keskeny menetfényével és mutatós arányaival még az európai piacon is keresett lehetne, olyan típusok riválisaként, mint a Ford Edge, a Kia Sorento és a Hyundai Santa Fe, az utóbbira egyébként hasonlít is.

Az alapmodellt 2,5 literes, 193 lóerős négyhengeressel szerelik, de a Blazer sportos külsejéhez jobban illik a 3,6 literes V6-os, ami 305 lóerőt és 365 Nm-t állít csatasorba, kilencfokozatú automata váltóval és összkerékhajtással. Mivel a Chevrolet már rég kivonult Európából, és az Opel is szakított a GM-mel, nincs sok esélye, hogy a Blazer hivatalosan is eljusson felénk.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon