Rövid időn belül már a negyedik elektromos autóját mutatja be a Chevrolet, és az Equinox EV a legnépszerűbb lehet az amerikai utakon, hiszen az árával alaposan a Hyundai és a Volkswagen alá ígérnek.

A Chevrolet jó ideje kivonult az európai piacról, de az Egyesült Államokban még mindig széles a kínálata, amiben egyre több elektromos autót találni. A legkisebb Bolt EV, a középkategóriás Blazer EV és a pick-up Silverado EV után most bemutatták a legújabbat. A kompakt méretű Equinox könnyen a legnépszerűbb lehet közülük.

Az új Equinox EV természetesen a szabadidő-autók közé tartozik, nem túl karakteres, de azért divatos,

alapból 19 colos, de akár 21 colos kerekekkel. A Chevrolet elektromos autója azonban nem a dizájnjával, és nem is a felárért 17,7 colos érintőképernyőjével hódítana, hanem a hajtáslánc paramétereivel, és mindenekelőtt az árával.

Az újdonság az elektromos autók számára kifejlesztett Ultium padlólemezre épül, egy és két motorral, kétféle akkumulátorral készül majd. A fronthajtású modell 213 lóerőre képes, és az akku méretétől függően 400 vagy 480 kilométer a hatótávja, míg

az összkerekes modell 294 lóerős, és a nagyobb akkut kapja, ezért 450 kilométert tehet meg egy feltöltéssel.

Az egyenáramú töltőnél 150 kilowattal tölthető az akkumulátor, ezért tíz perc alatt akár 110 kilométerrel növelhető a hatótáv.

A Chevrolet a kategória legolcsóbb elektromos autójának ígéri az Equinox EV-t, az alapmodelljének ára ugyanis 30 ezer dollárról indul majd,

míg a Ford Mustang Mach-E, a Hyundai Ioniq 5 és a Volkswagen ID.4 is több mint 40 ezer dollárba kerül a tengerentúlon. Szerinted lenne helye az európai piacon is egy ilyen elektromos autónak?

Ez is érdekelhet:

A legújabb Chevrolet Blazer is elektromos autó lett

A Mustang Mach-E ellenfeleként mutatta be a Chevrolet.

Olcsóbb változatban is megérkezett a Tesla Model Y

A hátsókerék-hajtású lehet a Model Y legnépszerűbb változata.

Októberben bemutatják az első villany-Jeepet, aztán még hármat három év alatt

2030-ra kizárólag elektromos autókat kínál majd a márka Európában.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ilyen az, ha az Alpine izgalmas elektromos autót alkot

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

Tényként állítják, hogy a Haas leigazolt egy pilótát Hülkenberg helyére

További cikkeink a témában