Az Icon kaliforniai műhelyéből került ki ez az ötvenes évekbeli Chevrolet kisteherautó, amit nemcsak tökéletesen restauráltak, de egy bivalyerős V8-assal dobtak fel.

1947-ben jelent meg a Chevrolet könnyű kisteherautója, ami az egyik legolcsóbb pick-upnak számított az amerikai piacon. Az ötvenes évek közepéig készült melósautó fennmaradt példányai mára megbecsült veteránnak számítanak, és a képeken láthatót nemcsak teljesen felújították, de műszakilag is modernizálták.

Az Icon Thriftmaster építése során az eredeti 3,5 literes, 92 lóerős hathengeres motor helyére a Chevrolet népszerű 6,2 literes V8-asa került, ami 440 lóerőre és 575 Nm nyomaték leadására képes, kívánságra kézi és automata sebességváltóval is rendelhető.

A klasszikus külsejű kisteherautó ezzel öt másodpercen belül sprintel százra.

A legapróbb részletéig személyre lehet szabni a Thriftmaster modernizált változatát, amit már nem áruhordásra fognak használni, ezért a platóhoz akár gondosan kezelt nemesfa burkolatot is lehet kérni. Az Icon kisteherautója ezzel nem az olcsóbb példányok közé tartozik, legalább 300 ezer dollárral kell készülni hozzá.

Ez is érdekelhet:

Doki a Verdákból eléggé kigyúrta magát a nyárra

A Corvette motorját kapta a patinás Hudson.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában