Mindez ráadásul az FIA díjátadó gáláján esett meg.

Lement az FIA szokásos év végi díjátadó gálája, ahol többek között Max Verstappen és a Red Bull csapatfőnöke, Chris Horner is átvehette a 2022-es világbajnok pilótájának és konstruktőrének járó trófeát. Utóbbi esetében roppant kínos jelenetsorozat játszódott lett Horner és az FIA-elnök Mohammed bin Szulajm között, ugyanis a két fél kölcsönösen odaszúrt egymásnak a színpadon, utóbbi kicsit jobban is a kelleténél. Szulajm ugyanis azzal viccelődött, hogy...

  • „Ennek a trófeának semmi köze a költségplafonhoz, oké? Ez az FIA-tól származik, így nem fogjuk levonni a költségplafonból, jó?”

Természetesem erre reagált Horner:

  • „Ez igazán nagylelkű. Köszönjük. Szerencsére még láthatta Max győzelmét Japánban (a Red Bull idén elhunyt tulajdonosa, Dietrich Mateschitz – a szerk.), még ha az egész egy kicsit zavaros is volt a pontok miatt. A következő hétvégén, a halálát követő napon pedig a konstruktőrök között is a csúcsra értünk, így ez a trófea még különlegesebb számunkra.”

Ennyiben is maradhatott volna a dolog, azonban Szulajm miután elismerte a Verstappen és a Red Bull világbajnoki címének a jogosságát, inkább tovább mondta a magáét:

  • „Azt mondtad, hogy Japán egy erősen vitatott verseny volt. Nem. Az FIA-t hibáztatták a pontok miatt, de nem az FIA hozta a szabályokat, hanem a csapatok, mi pedig csak átültettük a gyakorlatba.”

Az FIA elnök folytatta volna még tovább, ám a Forma–1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali közbelépett – ez az egész pedig végtelenül kínosan nézett ki a színpadon:

Ehhez képest az már semmi, hogy a szezon hatodik helyezettje, Lewis Hamilton is kapott (volna) egy különdíjat (Az év akciója) a Brit Nagydíjon bemutatott kettős előzéséért, azonban a hétszeres világbajnok a tavalyi évhez hasonlóan idén sem vett részt a gálán, tavaly megsértődött, idén nem tudni, mi állhat a hátterében, de talán nem hiszti.

(Forrás: Planetf1.com, fotó: FIA)

Ez is érdekelhet:

„Idióta baromnak kell lenned ahhoz, hogy azt állítsd, csak az autója miatt lett világbajnok”

Az F1 örök és megválaszolhatatlan kérdése, hogy mire lennének képesek a pilóták, ha azonos autóval versenyeznének.

Vettel a Red Bull vezetőjeként térhet vissza az F1-be

„Két csapatunk is van, mi nyitottak vagyunk.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés