Címvédésével történelmet írt a Formula E-bajnok

Jean-Éric Vergne és csapata is megnyerte a Formula E 2018–2019-es idényét. Előbbi történelmet írt, utóbbi pedig jókora fityiszt mutatott a legnagyobb autógyártóknak.

Hétvégén véget ért az elektromos Forma–1 ötödik szezonja, amelyen történelmet írt Jean-Éric Vergne, a DS Techeetah francia pilótája ugyanis megvédte Formula E-s bajnoki címét, vagyis ő lett a sorozat első olyan versenyzője, aki duplázni tudott, ráadásul az egymást követő idényekben – és azt sem szabad elhallgatni, hogy mindezt egy teljesen megújult FE-ben tette.

„Még most is teljesen felfoghatatlan, hogy én vagyok az első kétszeres világbajnok versenyző, és ezért köszönettel tartozom a csapatnak és mindenkinek, aki a háttérben dolgozott a sikerért. Összehoztuk!”

És a francia csapata, a kínai DS Techeetah is örülhet, most először szerezte meg a konstruktőri világbajnoki címet, ami már csak azért is nagy szó, mert ehhez a legnagyobb autógyártókat kellett legyőznie:

ABB Formula E on Twitter

Here's how our season ends with @JeanEricVergne and @DSTECHEETAH top of the table 🏆🏆 #NYCEPrix #ABBFormulaE

És hogy ez az egyéni és a konstruktőri cím mennyire nagy szó, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az idény 14 futamán 9 különböző versenyző és 8 különböző csapat szerzett győzelmet. Fogadjunk, hogy nem is gondoltad volna, hogy ennyire fordulatos a Formula E.

(Forrás: DS AUTOMOBILES, fotó: DS TECHEETAH)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon