Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A manapság leginkább street food autóként használt veterán Citroën Type H stílusát idézte meg Obendorfer Dávid korábbi munkája, és most a retró kisbusz kisebb testvére is elkészült modern alapokon.

1947-től egészen a nyolcvanas évek elejéig készült a Citroën karakteres formájú furgonja, ami évtizedeken keresztül hűségesen szolgálta a francia iparosokat, és a mai napig nagyon népszerű, a restaurált példányaival street food autóként találkozhatsz. A retró stílusú modern megfelelőjét pedig egy magyar dizájner álmodta meg.

A foglalkozása formatervező, és a szabadidejében egy sor legendás típus modern változatát képzelte el. A legnagyobb figyelmet a Volkswagen T1 Revival kapta, a legutóbb a BMW 02-esének állított emléket.

Dávid egyik munkája nem maradt meg a rajzasztalon, hanem gyártásba is került. 2017-ben készült el a Type H modern megfelelője, amit a Jumper alapján a Citroën jóváhagyásával épít meg a Fabrizio Caselani Automobili. A cremonai manufaktúra és a magyar dizájner most bemutatta a retró kisbusz kisebb változatát.

Kevesen tudják, de a korabeli Type H-nak eredetileg is tervezett egy kisebb testvért a Citroën,

de a féltonnás teherbírású Type G fejlesztését 1948-ban leállították, hogy inkább a 2CV-re koncentráljanak. Obendorfer Dávid most azt tervezte meg, milyen lenne ennek a kisebb furgonnak a modern változata.

amit háromféle hosszúsággal (4,6 méter, 4,95 méter és 5,3 méter) gyárt a francia márka. A Fabrizio Caselani Automobili pedig készséggel meg is építi bárkinek a retró stílusú modellt, ami talán még jobban néz ki, mint a nagyobb testvére.

A klasszikus külső modern technikát rejt, ezért a Citroën kétliteres turbódízel motorjának 120, 150 és 180 lóerős változatával, akár nyolcfokozatú automata váltójával rendelhető, és

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.