Ritkán hirdetnek két autót csomagban, de most éppen ez a helyzet ezzel a Ferrarival és McLarennel, és miért is vennéd őket külön, amikor ennyire jól összeillenek?

Sportkocsi akciós csomagban a legutóbb valószínűleg akkor került hozzád, amikor egy hármas csomag Matchbox volt az ajándékod gyerekkorodban. De most ismét gyerekké válhatsz, amikor meglátod egymás mellett ezt a két fehér gyönyörűséget, és megtudod, hogy egyébként is csak egyben eladók. Miért is kellene dönteni közöttük, amikor mindkettőt hazaviheted?

Korunk két legvágyottabb sportkocsijáról van szó: a Ferrari 458 Speciale és a McLaren 675LT. Ha már mindkettő a garázsban áll, akkor megállapíthatod, hogy nagyszerűen illenek egymáshoz, hiszen mindkettő fehér, és míg a Ferrarira középen egy kék csík került, addig a McLarent a piros féknyergek teszik színesebbé.

A teljesítményük is nagyon hasonló. A 458 Speciale 4,5 literes V8-as szívómotorja 605 lóerős, míg a 675LT 3,8 literes, ikerturbós V8-asa a nevéhez illően 675 lóerőre képes. A Ferrari ezzel kereken 3 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 325 km/órával száguldhat, míg a McLaren esetében 2,9 másodperc és 330 km/óra a két érték.

Mivel a két autóban összesen nincs 3000 kilométer, ezért jóformán újnak mondhatók. Nehéz lesz eldöntened, hogy melyikkel indulj útnak, hiszen míg a 458 Speciale a Ferrarinál utolsók közt a nyolcezres fordulatszámig pörgethető V8-as szívómotort kapta, addig a McLaren a turbós motorjával és állítható futóművével valamivel kényelmesebb a mindennapokra.

Az essexi Alastair Bolsnál hirdetett autók együttes ára 699 900 angol font, ami 250 millió forintnak felel meg. Az összeg első hallásra kissé soknak hangzik, de tegyük hozzá, hogy két limitált példányszámú típusról van szó, amelyek gyártása már befejeződött. A Ferrariból 499 darab, a McLarenből pedig 500 darab készült, és újonnan mind elkeltek, ezért az értékük ennél már csak nagyobb lesz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Most már tényleg az utolsó Lamborghini Huracán az STJ

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés