Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Daciáról tudjuk, hogy a legolcsóbb autókat kínálja a piacon, és jövőre a márka belép az elektromos autók közé. A Spring egy városi mini lesz, használható hatótávval, és a formáját egy tanulmányautóval vetítik előre.

Néhány napja a Citroën mutatta be a piac legolcsóbb elektromos autóját, de a kétüléses Ami inkább egy mopedautó, ami nem mindenkinek jelent megoldást.

A Dacia most bejelentette, hogy jövőre belép az elektromos autók közé, és ennek előzeteseként mutatott is egy koncepciót a Spring névre keresztelt modellről.

A formája nem véletlenül ismerős, a típus még Renault Kwid néven jelent meg az indiai és dél-amerikai piacra, majd K-ZE néven a tisztán elektromos hajtású változatát is bemutatták, amit Kínában árulnak.

A Dacia saját arculatára szabott elektromos autót LED-es lámpákkal szerelték fel, a nagy hasmagassága még hasznos is lehet. A műszaki részleteit nem árulták el, de azt megerősítették, hogy a hatótávolsága 200 kilométer lesz, már a reálisabb WLTP mérés szerint. Az elektromos Dacia Spring 2021-ben érkezik, és nagyon kíváncsiak leszünk az árára.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.