A bulgáriai Vilner Garage műhelyéből több ámulatba ejtő autó is kikerült már, és a legújabb munkájuk is megérdemli a figyelmet. A nagy becsben tartott Datsun 280Z-t retró stílusban dolgozták át, és közben modernizálták is.

A GT-R mellett a Z is legendává vált a Nissannál, és most egy különleges példányát mutatjuk be. A képeken látható sportautót 1976-ban gyártották, és már korábban is nagy becsben tartották, most pedig igazán egyedi darabot faragtak belőle a feltűnő átalakításairól ismert Vilner Garage szófiai műhelyében.

Az előző tulajdonosnak szó szerint a nappalijából vitték el az autót, ami már akkor is tökéletes állapotban volt.

A szobadísznek használt Datsun kiszabadításához az ablakokat is ki kellett szerelni, így került Németországból Bulgáriába, ahol az egész autót darabokra szedték. Minden alkatrészét átnézték, és gyárival vagy annál jobbal cserélték ki.

Az építés célja mégsem egy gyári állapotra restaurált sportautó volt, hanem valami annál is izgalmasabb.

A 280Z ezért modernizáló kúrán esett át, a fényszórók és a hátsó lámpák LED-esek lettek, és a Z felirat is háttérvilágítást kapott. A karosszériának a matt kobaltkék fólia és a Vilner védjegyének számító bronzszínű elemek adnak egyedi kinézetet.

A lökhárítóitól megszabadított 280Z-nek az utasterét retró stílusban dolgozták át. Szinte minden felületet vintázs hatású bőrrel borították be, a szőnyegek és a biztonsági övek a külsővel harmonizáló kék színűek.

Nem maradt érintetlen a technika sem, de a Datsun megtartotta az eredeti motorját.

A 2,8 literes, soros hathengeres 170 lóerőre és 221 Nm nyomatékra képes, ami elégnek hangzik az 1300 kilogrammos sportkocsihoz. A háromfokozatú automata váltója is eredeti, de a rozsdamentes acél kipufogó és a két centivel ültetett futómű újak.

Az egyetlen példányban épült Datsun 280Z most valaki más garázsának a büszkesége lehet, ugyanis eladó.

A Vilner a befektetett munkát figyelembe véve mondta rá a 75 ezer eurós, azaz 24 millió forintos árat, ami már nem sokkal marad el egy vadonatúj GT-R 99 ezer eurós árától.

Ez is érdekelhet:

Így érdemes karácsonyra BMW M3-at tuningolni

A készítője szerint a Singer Porschék inspirálták.

És ezt olvastad már?
Kevesen szenvedtek tankolással annyit, mint ez a szőke mercedeses hölgy