Régóta ígérik a DeLorean feltámadását, és egy évvel a legutóbbi előzetes után most egy újabb bejelentést tettek a modern utód érkezéséről.

Már hat éve annak, hogy megírtuk: a DeLorean az eredeti DMC–12 gyártásának felélesztését tervezi. A futurisztikus sportautó sorozatgyártása éppen negyven éve, 1981. január 21-én kezdődött, és a maga korában finoman szólva sem lett siker, de a Vissza a jövőbe szerepe és az eltelt évtizedek meghozták a vágyott kultikus státuszt a szárnyas ajtós gép számára.

John DeLorean és felesége a DMC–12-vel
Szállításra váró DMC–12-esek a DeLorean belfasti gyárának udvarán

Az eredeti tervek szerint a megmaradt alkatrészekből kezdték volna el újra az eredeti DMC–12 gyártását, aminek a kezdete folyton csak későbbre csúszott, a legújabb hírek szerint azonban teljesen új, modern formában támadna fel a DeLorean. A projektet egy éve jelentette be nemcsak a DMC, hanem az olasz Italdesign stúdió is.

Nem véletlenül, hiszen az eredeti DeLorean formáját Giorgetto Giugiaro tervezte, aki az Italdesign dizájnstúdió alapítója.

2021-ben azt ígérték, hogy még abban az évben bemutatják az autót, és most sem jutottunk sokkal előrébb: a sejtelmes előzetes nem mutat többet a szárnyas ajtós sportkocsiról, mint az egy évvel ezelőtti teaser.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DeLorean Motor Company (@deloreanmotorcompany) által megosztott bejegyzés

Mindenesetre, ha tehetnénk, egy kicsit előbbre szaladnánk az időben, hogy megtudjuk, milyen is lesz ez az új DeLorean.

(Képek: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Stílusosan ünnepli a Vissza a jövőbe-napot a Porsche ezzel a klippel

Mit nem adott volna Marty és Doki egy Taycanért!

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában