A világ leghosszabb ideig tartó driftjét készül beállítani a BMW az M5 új generációjával, amit a rekorddöntésre egy kicsit átalakítottak, hogy menet közben se fogyjon ki az üzemanyag.

Az előző generációs M5-tel már megdöntötte a leghosszabb ideig tartó drift rekordját a BMW, de azóta elvették tőle ezt a címet, ezért most arra készül, hogy a vadonatúj M5-tel visszaszerezze. A 600 lóerős V8-assal szerelt, összkerékhajtású, de gombnyomásra hátsókerék-hajtásúra alakítható BMW-vel nem lesz nehéz hosszan kitartani a driftet, ehhez azonban nem kevés üzemanyag szükséges.

Más rekorderek úgy oldották meg a problémát, hogy nagyobb üzemanyagtankot szereltek az autóba, ám ez a BMW szerint túl unalmas lenne. A katonai repülőgépektől vették az ötletet, amiket egy tanker gépből töltenek meg:

Az előzetes szerint az új M5-tel nem kevesebb, mint 8 órán keresztül mentek keresztben, ami új Guinness világrekordnak számít. Az építésről az alábbi videóban mesélnek, az eredményre pedig már csak egy napot kell várnunk.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon