Jó terv volt, de nem jött be.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki közel tíz kilométeren át menekült az őt üldöző rendőrök elől – írja a Fejér Vármegyei Főügyészség. A vádirat szerint a férfit a bíróság 2023 februárjában eltiltotta a közúti járművezetéstől – mivel korábban engedély nélkül vezetett –, ennek ellenére 2023 júniusától több alkalommal vezetett az eltiltás hatálya alatt.

Tavaly június 23-án a vádlott Dunaújvárosban közlekedett egy gépkocsival, amikor őt a rendőrök ismét ellenőrzés alá akarták vonni. A férfi azért, hogy a rendőri ellenőrzés elől elmeneküljön, nagy sebességgel továbbhajtott,

  • nem vette figyelembe a rendőrségi autók megkülönböztető fény- és hangjelzését;
  • menekülése során veszélyes manővereket, előzéseket hajtott végre;
  • több gépkocsit fékezésre vagy az útról történő lehúzódásra kényszerített;
  • menekülése közben többször átlépte a 100 km/óra sebességet;
  • menetiránnyal szemben hajtott be a körforgalomba;
  • az úttorlaszként használt gépkocsit is nagy sebességgel kikerülte;
  • egy alkalommal pedig a ruháját is levette, és azt a gépkocsi ablakán kidobta, hogy ezzel is akadályozza az őt üldöző rendőrautóból a kilátást.

Az ámokfutása után a Seatját egy ingatlan udvarán hagyta, és elszaladt a helyszínről. Az ügyészség így foglalta össze az eseménysort:

„A férfi a közel 10 km-es menekülése során csaknem minden közlekedési szabályt megsértett.”

A jelenleg szabadságvesztés büntetését töltő férfit az ügyészség közúti veszélyeztetéssel és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségével vádolja, vele szemben azt indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje, és ismét tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában