Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kiderült, hogy melyik modellből biztosan nem fog hibridet készíteni a BMW, annak ellenére, hogy igény lenne rá. De nem arról a típusról van szó, amire először gondoltál.

Konnektorról tölthető típusból már most is elég sok van a BMW kínálatában, de 2025-re legalább 25-féle hibrid vagy elektromos modellje lesz a németeknek, ami az eladásoknak akár a negyedét is kiteheti. Már most is vehetsz kisautót, limuzint, egyterűt, terepjárót és sportkocsit is zöld rendszámmal a BMW-nél. Itt van mind egy képen:

Ha most az M5-re gondolsz, akkor tévedsz, ugyanis a 3-as és 5-ös Touringra, vagyis a kombira utaltak. Pedig ezeknek a típusoknak lenne piaca, hiszen más nem-prémiumgyártók is adnak már konnektoros kombit, ilyen van a Kiánál és a Toyotánál is. A magyarázat az lehet, hogy ezek a kombik főleg Európában mennek, és nem éri meg csak erre a piacra fejleszteni.

Mindez azt jelenti, hogy a többi BMW-ből, és a csoporthoz tartozó modellből számíthatsz valamilyen elektromos változatra. Kettőről már tudunk, 2019-ben jöhet a konnektoros MINI és az elektromos BMW X3, de később nem maradhat ki a zöldrendszámosításból a Rolls-Royce, és a BMW M GmbH valamelyik sportmodellje sem. Ez van.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.