Szerinte nem jó döntést hoztak a felügyelők.

Lewis Hamilton kiütötte a pályáról Max Verstappent a Brit Nagydíjon, aminek következtében a holland 51 G-vel csapódott a falba. A hétszeres világbajnok 10 másodperces időbüntetést kapott, ám így is meg tudta nyerni a silverstone-i futamot.

A Red Bull elárulta, mennyibe kerül, hogy Hamilton falba küldte Verstappent

Idén már él a költségvetési sapka, így ez a jelentős összeg különösen fájó lehet a Red Bullnak.

A Red Bull érthetően tajtékzik, az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko például egyenesen eltiltaná Hamiltont. Még az F1-et korábban évtizedeken át irányító Bernie Ecclestone sem érti, miért csak ilyen mértékű büntetéssel szankcionálták a britet:

„Hogy ki volt a hibás? Lewis. Persze régebben azt mondtuk volna, hogy ez csak egy sima versenybaleset volt. (...) Ha viszont most a felügyelők úgy érezték, hogy meg kell büntetni Lewist, akkor 10 másodpercnél többet kellett volna kiszabniuk. Legalább harmincat. (...) A szankció mértéke nem volt arányban az elkövetett hibával.”

Ecclestone nem Hamiltoné volt a kanyar, mivel egy teljes autóhosszal hátrébb volt az ütközés pillanatában és ezért is találhatta el Verstappen autójának hátulját – a Red Bull nem is hagyja annyiban a dolgot:

Eközben...

Verstappen üzeni Hamiltonnak: Tiszteletlen és sportszerűtlen volt, ahogy a győzelmét ünnepelte

Előzmény: Hamilton már az első körben –büntetést érően – kiejtette Verstappent, akit kórházba is kellett szállítani az eset után.

Hamilton reagált a kórházba juttatott Verstappen üzenetére

Verstappen tiszteletlennek és sportszerűtlennek nevezte Hamiltont, aki válaszolt is neki.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
200-zal az autópályán, 30-cal a faluban a 2,5 tonnás halványzöld német villanytankkal, az Audi Q8 e-tronnal
További cikkeink a témában