Bernie Ecclestone megszólalt az orosz–ukrán háború kapcsán, de talán nem kellett volna.

A Forma–1-et évtizedekig irányító Bernie Ecclestone mondjuk úgy, hogy meglehetősen érdekes kijelentéseket tett az ITV Good Morning Britain című műsorának vendégeként, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök melletti kiállásának és Volodmir Zelenszkij ukrán elnökkel szembeni kritikájának adott hangot az orosz–ukrán háború kapcsán. A 91 éves üzletember többek között olyanokat mondott, hogy...

  • Putyinért még egy golyót is bevállalnék”, és hogy ő egy „értelmes, első osztályú személy”, aki „sok üzletemberhez hasonlóan időről időre hibázik”, illetve, hogy
  • Zelenszkij „szakmája komikus, és úgy tűnik, hogy továbbra is ezt a szakmát szeretné folytatni”, és ha leült volna tárgyalni az orosz elnökkel, akkor biztos találtak volna valamilyen megoldást, vagyis elkerülhették volna a háborút.

Kijelentéseit követően a műsorvezetők szembesítették azzal, hogy Ukrajna orosz megszállása során több ezer ártatlan áldozat halt meg, amire – nem túl okosan – így reagált Ecclestone: „Mindez nem volt szándékos.”

Az F1 azonnal közleményben reagált a brit üzletember szavaira, jelezve, hogy teljes mértékben elhatárolódnak a sportág korábbi vezetőjének megnyilvánulásaitól:

„Bernie Ecclestone megjegyzései az ő személyes nézetei, és éles ellentétben állnak sportágunk modern értékeivel.”

(Forrás: Sky Sports, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Corollával is lehet pózolni, mutatja ez a lány