Meggondolatlan megjegyzéseket tett, a Red Bull pedig azonnal reagált.

A Red Bull közleményben tudatta, hogy elítélve a bántalmazás minden formáját, illetve a rasszizmussal kapcsolatos szigorú zéró toleranciájuk miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a Formula-2-ben versenyző junior pilótájukat, Jüri Vipset, aki ellen vizsgálatot indítanak kijelentései miatt.

A 21 éves észt pilóta azzal keveredett botrányba, hogy egy videójáték élő Twitch-közvetítése során a „nigger” szót használta. A felvétel persze gyorsan elterjedt az interneten, a Red Bull pedig azonnal reagált is rá.

Vips természetesen bocsánatot kért kijelentéseiért, amelyeket már ő maga is „teljesen elfogadhatatlannak” tart, és elismerte, hogy nem szabadott volna így beszélnie. Ettől függetlenül a meggondolatlan pilóta valószínűleg ezzel bukta is Forma–1-es pályafutását, de a Red Bullnál – ahol már teszt- és tartalékpilótaként is számítottak rá – szinte biztosan véget ért a karrierje, pedig úgy tekintettek rá, hogy ő lehet a következő, aki az F1-be kerülhet.

UPDATE: közben Vips F2-es csapata, a Hitech is reagált a történtekre, elítélik a pilóta viselkedését, és ők is kivizsgálják az esetet – retorzióról nem esett szó.

(Fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Európában már 800 Supercharger töltőállomása van a Teslának
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő