A Vlagyimir Putyin orosz elnök szűk köréhez tartozó Dimitrij Mazepin fia már meg is tette a szükséges lépéseket.

Február végén Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, az Európai Unió pedig fellépve a megszállók ellen különböző gazdasági szankciókkal sújtja Oroszországot, valamint a Vlagyimir Putyin-közeli embereket, oligarchákat és magas rangú tisztségviselőket. A Forma–1-ben is történtek lépések: törölték a versenynaptárból az Orosz Nagydíjat, illetve a Haas azonnali hatállyal felbontotta szerződését névadó szponzorával, az orosz Uralkali vegyipari vállalattal, valamint orosz pilótájával, az időközben az EU szankciós listájára felkerülő Nyikita Mazepinnel is.

Az Uralkali már akkor jelezte, hogy nem hagyják annyiban a dolgot és beperlik a Haast, és az érintett pilóta sem tesz másként, már a hivatalos papírokat is beadta a bíróság felé – így látja a 23 éves orosz a helyzetet:

„Amikor felbontották a szerződésemet, a Haasnak voltak anyagi elmaradásai a fizetésemet illetően, amit azóta sem rendeztek. Azt gondolom, a munkáltatónak legalább az elbocsátás pillanatáig járó bért illene kifizetnie, és valószínűleg valamilyen formában végkielégítés is járna nekem. (...) Én csak arról beszélek, hogy nem teljesítették a szerződében foglalt kötelezettségeiket.”

(Forrás: gptoday.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Mazda szerint ezek a világ legjobb autós útvonalai
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő