Mivel az eredeti McLaren F1 értéke mára elérhetetlen szintre nőtt, érdekes ajánlat volt ez az ügyes replika az Egyesült Királyságból.

Minden idők egyik legizgalmasabb álomautója a McLaren F1, de nem valószínű, hogy valaha is a garázsunkba állíthatjuk. A kilencvenes években mindössze 106 példány készült belőle, és újonnan is méregdrága volt, manapság pedig elérhetetlen, ha eladósorba is kerül egy, akkor akár 15 millió dollárt is kérhetnek érte.

Négymilliárdot kell adni egy olyan csodáért, mint ez a McLaren F1

Sokáig a világ leggyorsabb autója volt, a 64 példány egyikét most 4 milliárd forintért adták el.

Most egy olyan McLaren F1-et mutatunk, amit sokkal többen engedhetnek meg maguknak.

Persze a képeken látszik, hogy nem az eredeti szuperautóról van szó, hanem egy replikáról, de annak elég jól sikerült. A Porsche Boxster előző generációjából építették, és mivel középmotoros, ezért az arányai is rendben vannak.

A replikát nemrég hirdették meg, és az eladója szerint teljesen működőképes.

Az eredeti F1-ből olyan különlegességeket is megőrzött, mint a felfelé nyíló ajtók, vagy a középen lévő vezetőülés,

ami mellé két utasülés került. Az eladó megjegyezte, hogy mivel féltett egyedi projektről van szó, csak utasként lehet kipróbálni.

Nem jelentett akadályt annak a vevőnek, aki nemrég lecsapott a lehetőségre, és elvitte a McLaren F1 replikáját. 51 ezer angol fontot adott érte, ami 21,5 millió forintnak felel meg, az eredetinek a töredékéért lett tehát egy olyan egyedi sportkocsija, aminek a hangulata egy igazi legendás szuperautóét idézi meg.

Ez is érdekelhet:

Újra mesterművet alkotott a McLaren F1 tervezője

Gordon Murray T.50-esének paraméterei elképesztők.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
Hirdetés