2022-re ez nyilvánvalóan meg fog történni, szerinte.

Persze nincs annyira a felszínen, de természetesen továbbra is téma Lewis Hamilton szerződése, amit mindössze egy évre, azaz az idény végéig sikerült meghosszabbítani – akárhogy magyarázkodhat a Mercedes, ez akkor is furcsa.

Hamilton befeszült, amiért a Mercedes csak egy évvel hosszabbított vele

Úgy tűnik, megváltozott Hamilton és a Mercedes kapcsolata. A britet az frusztrálhatja, hogy nem ő diktál. Szerinted?

Ráadásul a Mercedesnél nemcsak Hamilton kontraktusa jár le 2021-ben, de a csapattárs Valtteri Bottasé is, sokak, többek között a McLaren nagyfőnöke, Zak Brown szerint is sorcsere jöhet a címvédőnél, ráadásul ő – akit nyugodtan mondhatunk bennfentesnek – is azon a véleményen van, hogy...

„Úgy vélem, Max (Verstappen) és George (Russell) lesz a Mercedes két pilótája 2022-ben, ezt tartom a nyilvánvaló kimenetelnek.”

Brown szerint Hamilton idén megnyeri a nyolcadik világbajnoki címét, ezért már nem lesz miért maradnia. Russell pedig a Mercedes saját nevelésű versenyzője, aki már bizonyított is (Hamilton helyén a tavalyi Szahíri Nagydíjon), így több mint kézenfekvő megoldás lenne – neki a szerződése ráadásul éppen a szezon végén fut ki a Williamsnél –, míg Verstappen ugyan 2023-ig kötelezte el magát a Red Bull-lal, ám van egy záradék a kontraktusában, amelynek értelmében korábban is leléphet – ez már nem is nyílt titok, hanem tudott dolog.

(Forrás: Autosport, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
200-zal az autópályán, 30-cal a faluban a 2,5 tonnás halványzöld német villanytankkal, az Audi Q8 e-tronnal
További cikkeink a témában