Pár hónap és látni fogjuk, mi sülhet ki ebből.

A Honda szinte a semmiből jelentette be tavaly októberben, hogy a 2022-től már nem vesz részt az F1-ben, vagyis a japánok számára az idei szezon lesz az utolsó a sportágban.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a Hondának most, 2021-ben van az utolsó lehetősége arra, hogy motorszállítóként a csúcsra érjen a Red Bull-lal vagy az AlphaTaurival, és világbajnok legyen még ha csak közvetve is – mondanunk sem kell, hogy a tesók közül melyiknek van nagyobb esélye erre.

Úgy tűnik, ehhez pedig minden erőt megmozgatnak, ugyanis a világbajnoki cím elérése érdekében az összes 2022-re tervezett fejlesztést előrehozták.

A Honda F1-es főnöke, Jamamoto Maszasi szerint azonban „ennek semmi köze ahhoz, hogy elhagyjuk a sportágat, ez inkább mások teljesítményéhez kapcsolódik. Láttuk, hogy a Mercedes mennyire jó és stabil teljesítményre képes, ezt figyelembe véve döntöttünk úgy, hogy változtatnunk kell a motoron”.

A Red Bull és az AlphaTauri egyébként érdekes helyzetbe került a Honda távozásával, merthogy motor nélkül maradtak, de megoldódni látszik a dolog, ráadásul éppen a japánoknak köszönhetően, persze van még egy buktató:

(Forrás: The Race, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Napfényben és éjszaka is megmutatta magát a Rolls-Royce elektromos autója
További cikkeink a témában