Egy nagyszebeni férfit bevittek péntek hajnalban a rendőrőrsre, mert egy közúti igazoltatás során 0,79 milligramm/liter alkoholszintet mutattak ki a leheletében,  majd mint kiderült, a vezetett jármű sem volt forgalomba íratva. Átlagos menetnek tűnik ez egy százötvenezres városban, a java viszont csak ezután következett.

A huszonhárom éves tagot vérvételre vitték, aztán pedig a közlekedés-rendészeti osztályra, hogy bűnvádi eljárást indítsanak ellene. Amíg a zsernyákok a papírmunkával bajlódtak, a férfi GTA-üzemmódba kapcsolt:

hősünk megszökött, elkötötte a rendőrök egyik járőrkocsiját, és szórakozni indult vele.

Kellett egy kis idő, mire a jagellóknak leesett, hogy baj van. Ebben nagyban segített az is, hogy egy betelefonáló a sürgősségi segélyhívón jelezte, hogy

egy civil ruhás, részeg arc intette le őt, majd szállt ki egy rendőrautóból, és az iratait követelte.

A rendőrök fél órával később kapták el hősünket az egyik közeli faluban, majd ismét bevitték az őrsre kihallgatni. A sztori csak most válik teljessé: emberünk az eltelt idő alatt több autóst is megállított, ezektől (kenő)pénzt is kért, az összeszedett zsetont viszont eljátékgépezte az egyik helyi köpködőben, közben pedig egy sört is beütött, mielőtt a rendőrök újra lefülelték volna. Ezt maga Torrente se csinálhatta volna jobban.

Ez sem kevésbé meredek:

Halálos iramban román módra: három elektromos rendőrautó üldözött egy lovasszekeret Bukarestben

A Halálos iramban: Bukaresti hajsza forgatókönyvének egyik jelenete végre kikerült az utcákra.

(Forrás: Főtér, Turnul Sfatului)

És ezt olvastad már?
A világ első gyorshajtóját 13 km/órás sebességgel kapták el
További cikkeink a témában