A gyanúsítottakat a Ferrari és a Lamborghini Urus helyett egy Škoda Octavia hátsó ülésére ültették.

Tizenhét ingatlant, nyolc autót és félmilliárd forint értékű készpénzt, továbbá céges számlapénzeket is zár alá vett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy adócsalásra szakosodott bűnszervezet felszámolásakor.

A bűnszervezet számlagyárként működött: 2021 nyarától 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek. A bűncselekmény-sorozat megszakítására és a bűnszervezet felszámolására szervezett akció során egyszerre harminc helyszínen csaknem száz pénzügyőr nyomozó és járőr csapott le, néhány helyszínen pedig IT-specialisták is dolgoztak – mondta Kuperczkó Adrienn, a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

A banda vezetőjének garázsában egy limitált szériás – csak húsz példányban gyártott – Ferrari sportautót találtak – írja a közlemény, a videón pedig látható, hogy egy Ferrari F8 Spider Keyvany Limited Editionről van szó. Ilyen, ha nem a NAV készít róla videót:

És ilyen, ha a NAV:

Mivel az egész világon húsz darab létezik a kocsiból, és nem is mind piros, nagy eséllyel ez a példány parádézik egy másik videón, a Hungaroring előtt:

A NAV-os felvételen látszik, hogy a Ferrari csomagtartójában egy sparos papírzacskó is van, benne némi készpénzzel – az adónyomozók megszámolták, 1,1 millió eurót tartottak ilyen stílusosan a gyanúsítottak. Valószínűleg kivették a zacskót, mielőtt trélerre került a sportkocsi, ahogy a többi lefoglalt autó mellett a Lamborghini Urus is.

Jelentős életszínvonal-csökkenés vár a számlagyárasokra, ugyanis jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és intellektuális közokirat-hamisítás bűncselekmény miatt indult eljárás ellenük.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában