Az USA-ban nagyon népszerűek, nálunk inkább igavonónak számítanak a pick-upok, amiket általában terepjáró alapokra építenek. A luxusgyártók közül eddig csak a Mercedes-Benz szállt be a platósok közé az X-osztállyal, pedig ebben a kategóriában jóval több lehetőség lenne, amint az alábbi képek is mutatják.

Lotus Elise

Már 1996 óta köztünk van a Lotus kicsi és könnyű sportkocsija, aminek talán egyetlen hátránya, hogy nincs használható méretű csomagtere. Ezen segítene a platós változat, bár a rakodhatósága nem a legjobb, hiszen a motor is az ülések mögött kapott helyet.

Jaguar F-Pace

Nagyot robbantott első szabadidő-terepjárójával a Jaguar, az F-Pace az év egyik slágere, most mindenki ilyet akar. A spotos SUV pedig olyan jól mutat, hogy még platós változatban is ezt választanánk egy unalmasabb terepjáró helyett.

Lamborghini Urus

Sosem gondoltuk volna, hogy a Lamborghini valaha is platós teherautót gyártana, de akár még ez az idő is eljöhet. 2018-ban mindenesetre jön az olaszok szabadidő-terepjárója, az Urus, ami pick-up formában is elképesztően menő lenne.

Rolls-Royce Cullinan

2018-ban felforgatja a szabadidő-terepjárók piacát a Rolls-Royce azzal, hogy beszáll ebbe a kategóriába, és bár a Cullinan néven emlegetett SUV-t egyelőre csak kémfotókon láttuk, ebben a formában még platósként is nagyon vonzó választás.

Bentley Mulsanne

Még egy luxusautó, amiről most már tudjuk, hogy égetően hiányzott belőle a platós változat. A sorozatot készítő grafikus nem is a masszív Bentayga, hanem a Mulsanne limuzin alapjára készítette el a pick-upot, de még így is nagyon jól sikerült az eredmény.

Lexus LF-LC

Ha van olyan sportkocsi, amiből nehezen tudtuk volna elképzelni a platós változatot, akkor az a Lexus LF-LC, de akinek nagyobb a fantáziája, ilyen dögös pick-upot varázsolhat belőle. A japán luxuskupé még platóval is hihetetlenül elegáns jelenség.

Képek: Ford Transit Direct

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában