Ken Okuyama nevét a Ferrari Enzo és a Maserati Quattroporte formatervezőjeként hallhattad, de számos egyedi sportkocsit is álmodott már a japán dizájner. Az utóbbi években saját neve alatt mutatja be elképzeléseit, a legújabb a hetvenes évek ék alakú szuperautóit idéző Kode 0.

A hetvenes évek eleje az ék alakú sportkocsik korszaka volt, a legendás Marcello Gandini ekkor alkotta olyan mesterműveit, mint a Lancia Stratos Zero vagy a Lamborghini Countach. Ezt a korszakot, ezt a stílust idézi fel legújabb prototípusával Ken Okuyama, akinek már szintén számos ikonikus szuperautó írható a neve mellé.

Az újdonság neve Kode 0, és egy Lamborghini Aventador alapjára épül, de szénszálas anyagból készült karosszériája inkább a Stratos Zero stílusát eleveníti fel. A kerekek, az ajtók és a hátsó rész háromszög alakú idomai az előtt a korszak előtt tisztelegnek, amikor a formatervezők még a mainál bátrabban alkalmazták a vonalzót.

Közben pedig a Kode 0 egy teljes mértékben használható sportkocsi maradt, az Aventador eredeti 6,5 literes, V12-es szívómotorjával, 700 lóerővel és hétfokozatú szekvenciális váltóval. Ken Okuyama egyelőre csak egy példányban építette meg az autót, de várhatóan több is születik majd belőle, mint ahogyan előző alkotásából, a tavalyi Kode 57-ből.

És ezt olvastad már?
Hulk is elfogadná ezt a rendesen kipattintott Suprát