Már éppen egy évtizede annak, hogy a Hummer lehúzta a rolót, de a General Motors nem hagyja veszni a márkanevet, úgy tudni, hogy elektromos autóként éledhet újra.

Az amerikai hadseregnek fejlesztett katonai járműből lett a Hummer, aminek a polgári változatát Arnold Schwarzenegger is örömmel hajtotta. 1998-ban került a General Motorshoz a márka, de néhány modell után kifulladt a divatja, 2010-ben szüntették meg, amikor inkább a hibrid autókat akarták futtatni a pazarló V8-asok helyett.

Most úgy hallani, hogy a General Motors felélesztené a Hummert, de már elektromos autóként.

A neve és a stílusa talán még bejönne a vevőknek, az elektromos hajtással pedig megfelelnének a legújabb elvárásoknak. Nem önálló márka lenne, hanem a terepjárókkal és teherautókkal foglalkozó GMC kínálatának része, így nem kellene kereskedőhálózatot kiépíteni hozzá.

A Hummer nemcsak a balatoni jeget meghódító kalandoroknak tetszik, kisebb cégek az eredeti H1-et még ma is megépítik annak, aki kéri.

Az újdonságnak azonban már nem Schwarzenegger hozhat reklámot, a Hummer felélesztett változatát a Los Angeles Lakers kosarasa, LeBron James mutathatja be a Super Bowl szünetében.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Centinként ezer forintért vehetsz villamost a BKV-tól