Az első teljesen elektromos hajtású MINI megjelenése után annak John Cooper Works változatán is dolgozik a gyártó, most megmutatták róla az első képeket.

A konnektorról tölthető hibrid Countryman és a teljesen elektromos Cooper SE után a MINI-nél újabb villanyautókon dolgoznak. Azt már korábban elárulták, hogy jön egy tisztán elektromos hajtású crossover, most pedig egy még izgalmasabb modellről mutattak képeket: a John Cooper Works elektromos változatáról.

A jelenleg is kapható Cooper SE már elég fürgének számít, a 184 lóerős elektromotorjával 3,9 másodperc alatt ugrik 60 km/órára,

és 7,3 másodperc alatt a százat is eléri, amivel a benzines Cooper S teljesítményének felel meg, de a MINI-nél úgy gondolták, hogy maradt hely egy még gyorsabb változatnak.

A most közzétett képeken egy álcázott MINI hasít az elektromos Cooper SE hűtőmaszkjával

és a limitált szériás John Cooper Works GP szélesített sárvédőivel és nagy hátsó légterelőjével a Nürburgringen. Mást egyelőre nem árultak el róla, ezért nem tudni, hogy a 231 és 306 lóerős benzines modellhez képest milyen erős lesz, de izgatottan várjuk az eredményt.

Ez is érdekelhet:

Ezért az élményért megéri gyakran tölteni - az elektromos Minit teszteltük

A kis akkukapacitás egyszerre előnye és hátránya az elektromos Mininek. Hiszen így nem jut messzire egy töltéssel, viszont elektromos hajtással is megmaradt az alapmodell könnyű, virgonc, gokartos jelleme!

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában